Αντικαρκινικό/Μεταξά: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής

 Αντικαρκινικό/Μεταξά: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά». Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Να θυμίσουμε εδώ την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ τη Δευτέρα 4/9, σχετικά με αναβολή χημειοθεραπειών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, να εξηγεί πως «έχουν απομείνει 5.000 ευρώ στο νοσοκομείο για φάρμακα και όποιος ασθενής με καρκίνο πάει για χημειοθεραπεία, που μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, αναβάλλεται (η θεραπεία του)».

Ανάλογες καταγγελίες είχε κάνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «συνθήκες υποχρηματοδότησης» του νοσοκομείου καθώς όπως είχε υποστηρίξει «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα», ενώ ταυτόχρονα προέβαινε και σε καταγγελίες για ελλιπή σίτιση.

Παρόλο το γεγονός ότι δόθηκε κάποια εξήγηση για το γεγονός, με ανακοίνωση του νοσοκομείου, φαίνεται ότι αυτή δεν ικανοποίησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που το απόγευμα της Τρίτης 5/9 έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη. 

Σχετικά Άρθρα