Μεγάλη προσοχή στα παιδιά: Γρίπη, ιώσεις, κοροναϊός – “Ελπίζουμε να μην είναι όπως πέρσι” (vid)

 Μεγάλη προσοχή στα παιδιά: Γρίπη, ιώσεις, κοροναϊός – “Ελπίζουμε να μην είναι όπως πέρσι” (vid)

Οι επιστήμονες κρούουν καμπανάκι κινδύνου για τον νέος κύκλο ιώσεων που αναμένεται να πυροδοτηθεί στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα. «Πραγματικά με την έναρξη του σχολείου θα αρχίσουν οι ιώσεις. Είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες για την εποχή αυτή και κορυφώνεται τους επόμενους μήνες. Αυτό που ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι μας και οι παιδίατροι ιδιαίτερα που το παρακολουθούμε εξ αντικειμένου, είναι να μην είναι ίδια η χρονιά με την περσινή και ευχόμαστε να μην είναι το ίδιο γιατί θεωρούμε ότι ήταν μια περίοδος μετάβασης» ανέφερε στην ΕΡΤ η Άννα Παρδάλη παιδίατρος και αντιπρ. Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής.

Για την γρίπη τόνισε ότι θα μας απασχολήσει αργότερα ενώ και οι κοινές ιώσεις του φθινοπώρου δημιουργούν προβλήματα, ιδιαίτερα στα μικρότερα παιδάκια, ειδικά εκείνα που θα πάνε πρώτη χρονιά στον παιδικό σταθμό. «Ήθελα να πω ότι ίσως θα χρειαστεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες ένα reset στη ρουτίνα τους δηλαδή είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πρόληψη να εδραιώσουμε στην ρουτίνα μας αυτό το τρίπτυχο της σωστής διατροφής: Να επαναφέρουμε το πρωινό που μπορεί να χαλαρώσαμε το καλοκαίρι με το πρόγραμμά μας, να βάλουμε πιο συστηματικά την άσκηση με όλα τα προγράμματα που συνήθως ακολουθούν, κυρίως στις εξωσχολικές δραστηριότητες και κυρίως, η ρουτίνα του ύπνου είναι πάρα πολύ σημαντική και συνδέεται με το ανοσοποιητικό μας».

Η γρίπη, εξηγεί η κ. Παρδάλη, είναι μια νόσος που απασχολεί πολύ περισσότερο από άλλες, όπως ο COVID, τα μικρά παιδιά οπωσδήποτε εκείνα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως και τα παχύσαρκα παιδιά. «Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά υπέρβαρα και παχύσαρκα και αν είναι και επίσημα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και κατά προτεραιότητα όλα όσα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδάκια που είναι πρώτη χρονιά παιδικό σταθμό, αυτοί που διαβιώνουν με ευπαθείς ασθενείς, εφόσον υπάρχει επάρκεια και εφόσον καλυφθούν πρώτα από όλα αυτοί που έχουν ένδειξη και υπάρχει επάρκεια, γιατί όχι να μην εμβολιαστούν και όλα τα παιδάκια».

Σχετικά Άρθρα