Νίκος Παππάς: “Να διαφυλάξουμε την ενότητα του κόμματος μας και να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τον λαό”

 Νίκος Παππάς: “Να διαφυλάξουμε την ενότητα του κόμματος μας και να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τον λαό”

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Open έδωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κόμμα μελών, ανοιχτές διαδικασίες και ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας. Τι ανέφερε για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και τους Σπαρτιάτες.

“Δεν λέω τίποτα παραπάνω από αυτά που ψηφίσαμε το 2019 οπότε και ομολογήσαμε, προσδιορίσαμε τον εαυτό μας ως το σπίτι του κάθε δημοκρατικού πολίτη, που συσπειρώνει ανθρώπους από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο”, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίκος Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

“Είμαστε σε κατάσταση ενισχυμένης αναλογικής και μόνο κόμματα που συγκεντρώνουν 30, 35 και 40% μπορούν να κερδίσουν εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, παρότι υπάρχει φουρτουνιασμένη θάλασσα καθώς χάσαμε τις εκλογές, να κάνουμε αναδίπλωση. Αν κάνουμε αναδίπλωση και δείξουμε ότι κοιτάμε μόνο τη δική μας ψυχολογία ή να ενισχύσουμε μόνο μία από τις παραδόσεις του προοδευτικού χώρου, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος και θα έχουμε αφήσει ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε. Θα το εκμεταλλευτεί ο κ. Μητσοτάκης”, επισήμανε.

“Αργήσαμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες. […] Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ηγεσία από τη βάση το 2004, η Ν.Δ. το 2009. Εμείς βγάλαμε ηγεσία από τη βάση το 2022. Το 2022 είναι πολύ μακριά, όχι από το 2019 που έγιναν οι εκλογές, αλλά από το 2012 όταν ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά στη θέση της κυβέρνησης. Άρα, κόμμα μελών, ανοιχτές διαδικασίες, οι αποφάσεις προς τα κάτω, ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή” πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε, ότι “έγιναν πολύ καθαρές οι ατζέντες χθες. Το θεωρώ ένα πολύ θετικό βήμα. Θα ήταν αποκαρδιωτικό να τα κρύψουμε όλα κάτω από το χαλί, ότι ο ένας λέει ότι πρέπει να πάμε να εκφράσουμε μόνο τη ριζοσπαστική αριστερά, εγώ λέω από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους, μια άποψη με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου, και ο Στέφανος Κασσελάκης είχε τις δικές του απόψεις”.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά σημείωσε “Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς κάτι δρομολογεί με την Τουρκία. Εμείς είμαστε πατριώτες και διεθνιστές αλλά δεν είμαστε στρουθοκάμηλοι. Η Τουρκία είναι μια επιθετική δύναμη, είναι μια αναθεωρητική δύναμη […] Επί δικής μας κυβέρνησης δεν υπήρχε ένταση. Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρξε ένταση. Μάθαμε τι είναι επακούμβηση φρεγατών. Είχαν αναπτυχθεί δύο στόλοι πρόσωπο με πρόσωπο και παραλίγο να φτάσουμε σε θερμό επεισόδιο. Αυτό έχει συμβεί γιατί η Τουρκία εξέλαβε ένα μήνυμα ότι υπάρχει μια χαραμάδα μέσα από την οποία μπορούν να περάσουν λύσεις που παρεκκλίνουν από το διεθνές δίκαιο. Θέλω να πω εδώ καθαρά ότι με εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συναίνεση σε λύσεις οι οποίες παρεκκλίνουν από το διεθνές δίκαιο και αποδομούν όσα κατάφερε η χώρα από το 2015 έως το 2019 δεν θα υπάρχει”.

Σχετικά Άρθρα