Έβρος/Απλώς μετράμε μέρες καταστροφής: Οι δραματικές ώρες στη Λευκίμμη – Πώς σταμάτησε η πύρινη λαίλαπα στα πρώτα σπίτια (vid)

 Έβρος/Απλώς μετράμε μέρες καταστροφής: Οι δραματικές ώρες στη Λευκίμμη – Πώς σταμάτησε η πύρινη λαίλαπα στα πρώτα σπίτια (vid)

Οι φλόγες έφτασαν κοντά στα πρώτα σπίτια της Λευκίμμης στον Έβρο όπου η φωτιά μαίνεται για 16η μέρα. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενους οικισμούς, καθώς το 112 με μήνυμά του προς τους κατοίκους τους καλούσε να εγκαταλείψουν τη Λευκίμμη. Τελικά με την αποτελεσματική παρουσία των εναέριων μέσων και γύρω στις 8 το βράδυ του Σαββάτου κατάφεραν να σβήσουν το ενεργό μέτωπο που πλησίασε στον οικισμό.

«Προς το παρόν ο κίνδυνος για τον οικισμό της Λευκίμμης έχει αποφευχθεί» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή παραμέναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΑράλληλα συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δυο πύρινα μέτωπα, το ένα στην περιοχή της Δαδιάς και το άλλο βόρεια του Σουφλίου πάνω από την έξοδο προς Διδυμότειχο.

Οι φλόγες μπήκαν στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, στη ζώνη προστασίας του εθνικού δρυμού και αρχέγονα δέντρα μαύρης πεύκης και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πουλιών έχουν γίνει στάχτη.

Στον Έβρο επιχειρούν συνολικά 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα.

Σχετικά Άρθρα