Φωτιά/Έβρος: Καταστροφή χωρίς τέλος – Κατευθύνεται ανεξέλεγκτη στο Σουφλί – Γυρίζουν πάλι οι άνεμοι

 Φωτιά/Έβρος: Καταστροφή χωρίς τέλος – Κατευθύνεται ανεξέλεγκτη στο Σουφλί – Γυρίζουν πάλι οι άνεμοι

Στον Έβρο, η φωτιά που καίει για 14η μέρα βρίσκεται ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σιδηρώ, και συνεχίζει τις τελευταίες ώρες την καταστροφική πορεία προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν διαρκώς κατοικημένες περιοχές, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές. Το βράδυ της Πέμπτης (31/8) οι κάτοικοι στο Σουφλί έλαβαν ξανά μήνυμα από το 112, το οποίο τους προέτρεπε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα, αφορούσε όλους όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και σε χωριά όπως η Κορνοφωλιά και η Δαδιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν όλη τη νύχτα τιτάνιο αγώνα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εκκένωση των περιοχών.

Το μέτωπο έχει διασπαστεί σε πολλά μικρότερα. Οι ισχυροί άνεμοι και οι αλλαγές κατεύθυνσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σήμερα, Παρασκευή (1/9) οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, για ακόμα μία φορά, τη φωτιά δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Σχετικά Άρθρα