Δευτερολογία Μητσοτάκη: Επίθεση στους πολιτικούς αρχηγούς – “Νισάφι με τα fake news για ανεμογεννήτριες και θεωρίες συνωμοσίας”

 Δευτερολογία Μητσοτάκη: Επίθεση στους πολιτικούς αρχηγούς – “Νισάφι με τα fake news για ανεμογεννήτριες και θεωρίες συνωμοσίας”

Επίθεση στους πολιτικούς αρχηγούς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισε ότι έκανε μια γενική τοποθέτηση και δεν μίλησε ειδικά για το θέμα που μας απασχολεί. «Είπατε κ. Ανδρουλάκη ότι στην Πάρνηθα κάηκαν περισσότερα στρέμματα από ότι το 2007. Έρχεστε εδώ και διαβάζετε μια ομιλία χωρίς να ακούτε τι έχει πει ο συνομιλητή σας πριν. Χάσαμε το μισό ελατοδάσος της Πάρνηθας το 2007 ενδεχομένως για πάντα. Αντίθετα, το κομμάτι του πευκόδασους αναγεννήθηκε. Μας λέτε ότι κάηκαν περισσότερα στρέμματα παραγνωρίζοντας την ουσία που μόλις σας είπα. Η συζήτηση που κάνουμε δεν πρέπει να είναι επιπέδου ατάκας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, δε, και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που νωρίτερα είχε κατηγορήσει ανώτατος στέλεχος της πυροσβεστικής πως σταμάτησε τον συνωστισμό στο Μάτι μέσω του ελικοπτέρου είπε: «Καλό είναι κυρία Κωνσταντοπούλου να μην συγχέετε τον ρόλο σας ως δικηγόρος και τον ρόλο σας ως πρόεδρος ΚΟ. Τους αξιωματικούς που κατηγορείτε για το Μάτι μπορεί σήμερα να δίνουν μάχη στη Δαδιά. Υπάρχει κυρία Κωνσταντοπούλου το τεκμήριο αθωότητας και η αξιολόγηση. Είναι άδικο και ανέντιμο την ώρα που παλεύουν αυτοί οι άνθρωποι να δολοφονείτε χαρακτήρες. Κυρία Κωνσταντοπούλου μεταφέρατε στο κοινοβούλιο μια υπόθεση που μπορεί να αξιολογήσει μόνο η Δικαιοσύνη».

«Κυκλικότητα στο φαινόμενο»

Την ίδια ώρα, αναφορά έκανε και στα στοιχεία που διάβασαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα καμένα στρέμματα. «Αν δείτε τα γραφήματα – δεν θα μπω στην λεπτομέρεια των στοιχείων – θα διαπιστώσετε ότι στα μεσογειακά περιβάλλοντα υπάρχει κυκλικότητα στο φαινόμενο.

Έχουμε κάποιες καλές χρονιές ως προς την έκταση των καμένων και κάποιες κακές χρονιές. Και πράγματι η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια είχε 3 πολύ κακές χρονιές. Το 2007, το 2021 και το 2023», είπε και παρουσίασε τα συγκριτικά στοιχεία με την Πορτογαλία. Και βέβαια σχολίασε πως «το 2018 χάσαμε λίγα στρέμματα αλλά χάσαμε 108 ανθρώπους στο Μάτι».

Τέλος, ο πρωθυπουργός σε έντονο ύφος απάντησε στον Κυριάκο Βελόπουλο κυρίως για τα fake news με τις ανεμογεννήτριες. Κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για διακίνηση fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε βγάζετε και γλώσσα. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο. Μας είπατε το εξής αμίμητο: Έσβησαν οι φωτιές στην Πάρνηθα όταν ρίξαμε επιβραδυντικό. Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Ποια αεροπλάνα ρίχνουν επιβραδυντικό; Να σας το εξηγήσω για να αντιληφθείτε τι μέγεθος της σαχλαμάρας. Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα Πετζεντελ και το χρησιμοποιούμε ελάχιστα και έχει ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», είπε.

Σχετικά Άρθρα