Βασίλης Στίγκας: Πρακτικές greek mafia με άφησαν μόνο μου στη Βουλή – Ποιον υπονοεί

 Βασίλης Στίγκας: Πρακτικές greek mafia με άφησαν μόνο μου στη Βουλή – Ποιον υπονοεί

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι πλέον πρέπει να καταγραφεί στο ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι αρχηγός κόμματος χωρίς τους βουλευτές του στα έδρανα. Κατηγορεί ξένα κέντρα και εξωκοινοβουλευτική παρέμβαση (σ.σ. υπονόησε τον Ηλία Κασιάρη), έκανε λόγο για greek mafia επισημαίνοντας ότι δεν φοβάται κανένα.

Σε βαθιά μοναξιά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση για τις φωτιές, καθώς δίπλα του δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Το “φλας” αποτυπώνει την εσωκομματική φουρτούνα των “Σπαρτιατών” που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Φαίνεται ότι είναι προ των θυρών η διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών την ώρα που εξελίσσεται αγώνας δρόμου για τον Βασίλη Στίγκα να κρατήσει το κόμμα του αλλά και την κρατική χρηματοδότηση. Οι 9 βουλευτές της επιρροής Ηλία Κασιδιάρη επιμένουν στη διεξαγωγή «ανοικτού» συνεδρίου του κόμματος, προσβλέποντας πως θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος για να πάρουν το κόμμα και να το προσφέρουν ως «λάφυρο» στον έγκλειστο στις φυλακές του Δομοκού.

Η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. των Σπαρτιατών που θα εξέταζε το θέμα της διεξαγωγής συνεδρίου αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα. Η επίσημη αιτιολόγηση της αναβολής ήταν η επίκληση ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος του προέδρου, εάν και σύμφωνα με πληροφορίες η πραγματική αιτία είναι ότι ο Βασίλης Στίγκας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να πάρει με το μέρος του τέσσερις βουλευτές, ώστε η Κ.Ο. των Σπαρτιατών σε μια ενδεχόμενη μαζική αποχώρηση των βουλευτών επιρροής Κασιδιάρη να μην πέσει κάτω των 5, που ως συνέπεια θα έχει μεταξύ άλλων και την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Κύκλοι του προέδρου των Σπαρτιατών, σε συζητήσεις τους, καταγγέλλουν ότι οι «9+» βουλευτές επιρροής Ηλία Κασιδιάρη μέσω του συνεδρίου θέλουν να δημιουργήσουν νέα κομματική ιεραρχία. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης όχι απλώς έχει διεισδύσει στην Κ.Ο. των Σπαρτιατών, αλλά έχει ορίσει συγκεκριμένους βουλευτές ως αρχηγό και υπαρχηγό του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα