Αποκλείστηκε η ΑΕΚ από τους ομίλους του Champions League – Συνεχίζει στο Europa League

 Αποκλείστηκε η ΑΕΚ από τους ομίλους του Champions League – Συνεχίζει στο Europa League

Η Αντβέρπ προκρίθηκε επί της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League επικρατώντας με 2-1 μέσα στην «OPAP Arena». Η Ένωση δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Αντβέρπ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 73′ με τον Κερκ, αλλά ο Αραούχο στο 90′ έδωσε ελπίδες για μια ακόμη μεγάλη ανατροπή. Ωστόσο, αυτές δεν κράτησαν για πολύ, καθώς Μπαλικουϊσά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έδειξε ότι δεν θα αλλάξει κάτι αυτήν τη φορά.

Έτσι, ο «δικέφαλος» θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του προσπάθεια στους ομίλους του Europa League. Η κλήρωση από την οποία θα μάθει τους αντιπάλους της, θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9).

Η Αντβέρπ αιφνιδίασε την ΑΕΚ με την τακτική που ακολούθησε. Η μπάλα γυρνούσε συχνά στον τερματοφύλακα Μπουτέ, ο οποίος είχε ίσως τις περισσότερες επαφές με την μπάλα από οποιονδήποτε συμπαίκτη του, που έκανε μεγάλες μπαλιές προς την αντίπαλη περιοχή. Από αυτόν ξεκινούσε το παιχνίδι των Βέλγων, οι οποίοι ήταν εμφανές ότι ήθελαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να βρουν ρυθμό οι «κιτρινόμαυροι».

  • Έτσι, η ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ ήταν η κερδισμένη του πρώτου ημιχρόνου, αφού απειλήθηκε άμεσα μόνο σε μία περίπτωση και αυτή από λάθος πάσα του Μπουτέ, καθώς ο Γάλλος γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Πόνσε, διορθώνοντας το σφάλμα του στο 16′, μετά από λάθος πάσα που έκανε.

Η πίεση που ασκούσε η ΑΕΚ ήταν απολύτως ελεγχόμενη από τους Βέλγους, καθώς οι δύο ομάδες -και κατ’ επέκταση οι πάγκοι τους- έπαιζαν το παιχνίδι της υπομονής.

Από τη μία ο Αλμέιδα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην αμυντική προσήλωση, από την άλλη ο Φαν Μπόμελ περίμενε υπομονετικά να βγει ένα κλέψιμο ή μία καλή πάσα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Στο 61′ έγινε η φάση της βραδιάς. Ο Μπαλικουϊσά από δεξιά έβγαλε την μπάλα παράλληλα με την τελική γραμμή, αυτή πέρασε από τον Στάνκοβιτς και ο Μούγια, εντελώς μόνος, αρκούσε να… φυσήξει την μπάλα για να κάνει το 0-1, αλλά έβαλε εντελώς λάθος το πόδι του.

Αμέσως μετά η ατυχία «χτύπησε» την Αντβέρπ, καθώς ο αρχηγός και αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αμυντικής της γραμμής, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του μπήκε ο 20χρονος Φαν ντεν Μπος.

  • Η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου επικίνδυνη στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, έτσι ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Ελίασον, Αραούχο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών.

Στο 73′, μια αδράνεια στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, έβαλε την Αντβέρπ σε θέση οδηγού. Από πλάγιο άουτ ο Μπαλικουϊσά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έβγαλε ασίστ στον νεοεισελθόντα Κερκ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Μην έχοντας κάτι να χάσει, ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ πραγματοποίησε ακόμα τρεις αλλαγές, δίνοντας το σύνθημα για φουλ επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Αραούχο ισοφάρισε και έδειξε ότι η Ένωση μπορεί να βάλει… φωτιά σε ακόμη ένα παιχνίδι της. Την ίδια στιγμή ο 4ος διαιτητής έδειχνε 8 λεπτά καθυστερήσεις, χρόνος που έδινε ελπίδα για μεγάλη ανατροπή.

Άπαντες οι οπαδοί της ΑΕΚ που γέμισαν την «OPAP Arena», άρχισαν να πιστεύουν σε ένα… δεύτερο θαύμα μετά από αυτό κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όμως, όλα τελείωσαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο 18χρονος Φερμέιρεν βρήκε τον Μπαλικουϊσά στον κενό χώρο, εκείνος απέφυγε τον Πινέδα που δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και έτσι έγινε το 1-2.

Εκεί έγινε σαφές ότι η υπόθεση πρόκριση τελείωσε οριστικά υπέρ των Βέλγων. Ο κόσμος του «δικεφάλου», παρά την απογοήτευσή του, χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών του Ματίας Αλμέιδα και… ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα επόμενα ματς.

  • ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Πινέδα, Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε
  • Αντβέρπ (Μαρκ φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Βάινς, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ (65΄ λόγω τραυματισμού Φαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Κεϊτά, Φερμέιρεν, Μπαλικουϊσά (90+7′ Οντρέικα), Εκέλενκαμπ (66′ Κερκ), Μούγια, Γιάνσεν (83΄ Γιουσούφ)

Σχετικά Άρθρα