Τυφώνας Ιντάλια: Κάτω από το νερό η «ελληνική» πόλη της Φλόριντα Τάρπον Σπρινγκς

 Τυφώνας Ιντάλια: Κάτω από το νερό η «ελληνική» πόλη της Φλόριντα Τάρπον Σπρινγκς

Το ύψος του νερού στους δρόμους είναι τόσο υψηλό που κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιουσίες και… κολυμπούν για να γλιτώσουν. Στους δρόμους έχουν βγει, μάλιστα, κανό αλλά και μικρές φουσκωτές βάρκες

Δρόμοι που έχουν αφανιστεί από τις πλημμύρες, σπίτια που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και σειρήνες πυροσβεστικών οχημάτων να ηχούν παντού, είναι η εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην «ελληνική» πόλη Τάρπον Σπρινγκς, της κομητείας Πινέλας, στα δυτικά της Φλόριντα. Εν μέσω του σφοδρού τυφώνα Ιντάλια, που σφυροκοπά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα δυτικά και τις παράκτιες περιοχές, οι κάτοικοι βιώνουν έναν πρωτοφανή εφιάλτη.

Με την ταχύτητα των ανέμων να φτάνει ακόμη και τα 200 χλμ την ώρα και 100 χιλιάδες νοικοκυριά να βρίσκονται χωρίς ρεύμα, ολόκληρη η πόλη Τάρπον Σπρινγκς, που απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό Ελληνοαμερικανών, μοιάζει να βρίσκεται σε ένα καθεστώς απέραντης πλημμύρας.

Το ύψος του νερού στους δρόμους είναι τόσο υψηλό που κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιουσίες και… κολυμπούν για να γλιτώσουν. Στους δρόμους έχουν βγει, μάλιστα, κανό αλλά και μικρές φουσκωτές βάρκες.

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πλήγμα έχουν υποστεί χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα σπίτια τους να χάνονται στα ορμητικά νερά και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται ολοσχερώς. Ειδικότερα, δεν ήταν λίγα τα γνωστά εστιατόρια της πόλης που αφανίστηκαν από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα.

Στο Τάρμπον Σπρινγκς, λόγω του γεγονότος ότι είναι παράκτια περιοχή, εκφράστηκε η ανησυχία για κύμα ύψους ακόμη και 7 μέτρων, ενώ 60 ασθενείς απομακρύνθηκαν από νοσοκομείο.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται, δε, η κορύφωση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα