Δαδιά πριν και μετά: Η μεγάλη καταστροφή σε συγκλονιστικές εικόνες

 Δαδιά πριν και μετά: Η μεγάλη καταστροφή σε συγκλονιστικές εικόνες

Στο δάσος της Δαδιάς η οικολογική καταστροφή παίρνει τρομερές διαστάσεις με τη φωτιά να μαίνεται για 12η μέρα. Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από το «πριν» και το «μετά» του εφιαλτικού «πύρινου μετώπου». Τα καταπράσινο φυσικό τοπίο μετατραπεί σε κρανίου τόπος.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται οι περισσότερες αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ταυτόχρονα, εστίες εντοπίζονται και στην περιοχή των Κασσσιτερών.

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα παρουσιάσθηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης  Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο.

Η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως τις 12:28 της 28ης Αυγούστου), σύμφωνα με την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων. Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα