ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Ποιοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο

 ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Ποιοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022 (σ.σ. στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα)

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο, διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.). Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής και ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Επισημαίνεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022 (σ.σ. στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση της ΠΓ είναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να έχει πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα