Έβρος/Δαδιά: Νέα δορυφορική εικόνα – Στάχτη πάνω από 800.000 στρέμματα

 Έβρος/Δαδιά: Νέα δορυφορική εικόνα – Στάχτη πάνω από 800.000 στρέμματα

Περισσότερα από 800.000 στρέμματα στον Έβρο έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο, η οποία συνεχίζει να καίει για 11η ημέρα.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28.08.2023, 12:28 τοπική ώρα).

Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο για 11η ημέρα, σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Συνολικά στις πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Σχετικά Άρθρα