CNN: Η χαμένη μάχη για να σωθούν οι πνεύμονες της Αθήνας – Οι πυρκαγιές φέτος χειρότερες από ποτέ

 CNN: Η χαμένη μάχη για να σωθούν οι πνεύμονες της Αθήνας – Οι πυρκαγιές φέτος χειρότερες από ποτέ

Στην πύρινη λαίλαπα που συνεχίζει να κατακαίει την Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του CNN που κάνει λόγο για τη «χαμένη μάχη για να σωθούν οι πνεύμονες της Αθήνας». Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται πως φέτος οι πυρκαγιές «είναι χειρότερες από ποτέ», ενώ επισημαίνεται η έλλειψη ικανού αριθμού πυροσβεστών για να αντιμετωπίζουν όλα τα πύρινα μέτωπα.

«Απλά δεν υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες στη χώρα για να τα σταματήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αναδεικνύοντας τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν – τα οποία δεν φρόντισε να καλύψει η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις περί ετοιμότητας αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

  • Το CNN επισημαίνει πως πρόκειται για τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σημειώνει επίσης πως από την πλευρά της η ελληνική αστυνομία «συλλαμβάνει δεκάδες για εμπρησμό».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην τεράστια καταστροφή που έγινε στην Πάρνηθα –τους «πνεύμονες της Αθήνας», όπως σημειώνει–, που από εθνικό πάρκο με καταπράσινα δάση και αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους, έχει μετατραπεί σε «εστία μιας λυσσασμένης μάχης».

Όπως τονίζεται, παρόμοιες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ γίνεται αναφορά και στους 18 ανθρώπους που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Σχετικά Άρθρα