Αυλώνας/Εμπρησμός: Το προφίλ του 45χρονου – Απειλούσε πως θα κάψει ανθρώπους

 Αυλώνας/Εμπρησμός: Το προφίλ του 45χρονου – Απειλούσε πως θα κάψει ανθρώπους

Αίσθηση προκαλούν όσα καταγγέλλουν περίοικοι στον Αυλώνα για τον 45χρονο που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για πρόκληση 7 πυρκαγιών. Η σύλληψή του, όπως λένε οι ίδιοι στην εκπομπή Live News κάτοικοι της περιοχής που ζει στον Αυλώνα, δεν ήταν για τους ίδιους έκπληξη. Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην εκπομπή για το προφίλ του 45χρονου και συγκεκριμένα τι είχε ακούσει πως έλεγε ο 45χρονος στο καφενείο που σύχναζε.

«Από δεύτερο άτομο είχα ακούσει ότι απειλούσε κάτω στην καφετέρια και έλεγε ότι κάποιος τον πείραξε και θα τους έβαζε φωτιά να τους κάψει. Εγώ είμαι 70 ετών τον ξέρω όλα μου τα χρόνια και είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Ούτε τσακώνεται, ούτε φωνάζει και κάθε μέρα πήγαινε σε αγροτικές δουλειές, γιατί έχει πολλά κτήματα», ανέφερε ο κάτοικος.

Ειδικά για το περιστατικό της φωτιάς είπε ο κάτοικος της περιοχής: «Αυτός ο τσοπάνης που τον είδε εκεί πάνω να βάζει την φωτιά γιατί δεν του είπε κάτι να τον σταματήσει;»

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, μια σειρά από άτομα που τον έβλεπαν και τον ζούσαν καθημερινά, η κατάσταση του 45χρονου ξέφυγε όταν διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε για τα ψυχιατρικά του προβλήματα.

Λίγες μέρες μετά ήρθε η σύλληψη για τους εμπρησμούς στον Αυλώνα, με την μητέρα του 45χρονου να ζει το δικό της δράμα και να πληροφορείται καθημερινά τις νεότερες εξελίξεις για το παιδί της.

Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος απασχόλησε για πρώτη φορά το 2019 όταν συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα πυρκαγιάς.

Δυο χρόνια μετά συλλαμβάνεται εκ νέου. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως ο 45χρονος πλήρωσε το προβλεπόμενο πρόστιμο, υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει και επέστρεψε σπίτι του.

O 45χρονος και μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζει ότι βρέθηκε τυχαία στις περιοχές που εκδηλώθηκε φωτιά, πως είναι αθώος και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες.

Σχετικά Άρθρα