Τραμπ: Συγκέντρωσε 7,1 εκατ. Δολάρια σε 4 ήμερες για την προεκλογική του εκστρατεία – Η φωτογραφία που κάνει ”θραύση”

 Τραμπ: Συγκέντρωσε 7,1 εκατ. Δολάρια σε 4 ήμερες για την προεκλογική του εκστρατεία – Η φωτογραφία που κάνει ”θραύση”

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε χθες, Σάββατο, εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας, αναφερόμενος στην περίοδο αυτή, η οποία συμπίπτει χονδρικά με την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου στο πλαίσιο υποθέσεων σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο που συνδέονται με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι του έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Από την Πέμπτη που παρουσιάστηκε σε φυλακή της Ατλάντα στην Τζόρτζια, όπου φωτογραφήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας σύλληψής του –κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ– ο Τραμπ συγκέντρωσε 7,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του Στίβεν Τσέουνγκ στο X (πρώην Twitter).

Μόνον την Παρασκευή, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος συγκέντρωσε 4,18 εκατομμύρια δολάρια, κάτι το οποίο την κατέστησε την ημέρα με τα υψηλότερα έσοδα για την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο Τσέουνγκ.

Η φωτογραφία του, “mugshot” στα αγγλικά, που τραβήχτηκε από τις υπηρεσίες του σερίφη της πρωτεύουσας της πολιτείας της Τζόρτζια, κυκλοφόρησε σε μπλουζάκια, σφηνοπότηρα, κούπες, αφίσες ακόμη και σε κουκλάκια τόσο από υποστηρικτές του όσο και από πολέμιους.

Η εν λόγω φωτογραφία του με κόκκινη γραβάτα, μαλλιά που λάμπουν και βλοσυρό βλέμμα τραβήχτηκε καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές συνελήφθη για πάνω από 12 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης, στην οποία κατηγορείται ότι επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Ο Τραμπ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος το 2016, αλλά ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020, διεκδικεί ξανά το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το ερχόμενο έτος στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής τέσσερις απαγγελίες κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων δύο που σχετίζονται με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι του έκλεψαν τη νίκη στις προεδρικές του 2020 και με την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου του 2021 υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ, ο οποίος προηγείται με απόσταση των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών το 2024, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Στις 15 Αυγούστου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Τζόρτζια έπειτα από έρευνα της εισαγγελέα της κομητείας Φούλτον Φάνι Γουίλις, σχετικά με τις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν στις προεδρικές του 2020 στην πολιτεία.

Στις 3 Αυγούστου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση των ΗΠΑ, εμποδίζοντας το Κογκρέσο να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν το 2020 επί του ιδίου, και την στέρηση από τους ψηφοφόρους του δικαιώματός τους σε δίκαιες εκλογές.

Αθώος έχει δηλώσει επίσης ο Τραμπ στις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ότι διατηρούσε παρανόμως διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία και για λογιστική απάτη σε μια υπόθεση στη Νέα Υόρκη, η οποία σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σχετικά Άρθρα