Παραιτείται τη Δευτέρα από υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς

 Παραιτείται τη Δευτέρα από υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την παραίτησή του από υφυπουργός Άμυνας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Νίκος Χαρδαλιάς μιας και θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής. Η θέση του στο Υπουργείο αναμένεται να μείνει κενή.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ορίσει αντικαταστάτη του, ενώ όταν γράφεται αυτό το κείμενο δεν υπάρχει καμία ένδειξη για άλλη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι «κόβονται μαχαίρι» και κάποιες φήμες στο παρασκήνιο που υποστήριζαν – αβασίμως απ΄ ότι φαίνεται – ότι παιζόταν η θέση του υπουργού «παίζεται» Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και του Νίκου Χαρδαλιά είναι η επικράτησή του από την πρώτη Κυριακή, ιδίως τώρα που -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- δεν έχει ανακοινωθεί υποψήφιος της ακροδεξιάς στην περιφέρεια Αττικής.

Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται το ψηφοδέλτιό του με σημαντικά ονόματα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Μεταξύ αυτών η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αδερφή της υπουργού Πολιτισμού, η Αλεξάνρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και πολλοί ακόμα.

Για την εκλογή ενός δήμαρχου ή ενός περιφερειάρχη από τον πρώτο γύρο, ως γνωστόν, απαιτείται το 43%, διαφορετική η αναμέτρηση πηγαίνει στη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δυο πρώτων και εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των ψήφων.

Αν δε ο Νίκος Χαρδαλιάς πάει σε δεύτερο γύρο με έναν εκ των Παναγιώτη Ιωακειμίδη ή Γιάννη Σγουρού θα παραμείνει φαβορί για την επικράτηση, αλλά τίποτε δεν θα είναι βέβαιον!

Σχετικά Άρθρα