Αποθεώθηκαν Τεντόγλου Ντρισμπιώτη – Οι δηλώσεις των παγκόσμιων πρωταθλητών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα (vid)

 Αποθεώθηκαν Τεντόγλου Ντρισμπιώτη – Οι δηλώσεις των παγκόσμιων πρωταθλητών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα (vid)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2023 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ Α.ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΚΑΙ Μ.ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η επιστροφή των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών Μίλτου Τεντόγλου και η Αντιγόνης Ντρισμπιώτη έγινε σε κλίμα αποθέωσης. Επέστρεψαν στην Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου φορώντας τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης. Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν το μυαλό τους στους συναθλητές τους, που δεν κατάφεραν να διακριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης και δεν τυγχάνουν αντίστοιχης προβολής. Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Σε όσους βλέπουν μόνο αυτά τα δύο μετάλλια, θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά. […] Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να βγάζω μεγάλες επιδόσεις. Μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα, ειδικά σε αγώνες μεταλλίων. Αν είναι δύσκολοι αγώνες, μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ».

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε:

«Έχω λάβει μέρος σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τώρα πήρα το χάλκινο μετάλλιο, ίσως να είναι και το τελευταίο. Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη». Η ίδια, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πολλοί είπαν ότι απέτυχα στα 20 χιλιόμετρα. Εγώ ξέρω αν απέτυχα. Το 20άρι ήταν μια δύσκολη ημέρα για μένα. Δεν είναι κάθε μέρα καλή μέρα για τους αθλητές. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι».

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε για τον αθλητή:

  • «Τον βλέπω σε ένα άλμα στα 8,72μ. Μου έχει κολλήσει. Άλλωστε, στα 8,70 μ. ήταν το άλμα του στον τελικό. Θέλω πάντα να είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού. Αυτό διδάσκω στα παιδιά και σε αυτή τη σφαίρα βρίσκομαι και εγώ πολλά χρόνια. Είδατε τι τσιτάχ είχαμε στον αγώνα. Κάποιος θα είναι πιο έτοιμος, άλλος πιο έξυπνος από εσένα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς σε αυτό το επίπεδο. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, την πόλη, το χωριό μας, αλλά το παγκόσμιο στερέωμα. Σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε».

Η Σοφία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, είπε:

  • «Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου για την οικολογική καταστροφή, για τις περιουσίες που κάηκαν και κυρίως για τις ζωές που χάθηκαν. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσεις σε μια επιτυχία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια αποτυχία. Η όποια αποτυχία να μην απογοητεύει τους αθλητές, να προχωρήσουν μπροστά. Θα τους περιμένουμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα, επειδή μπροστά μας έχουμε σοβαρούς αγώνες με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι».

Ο Μίλτος Τεντόγλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,52 μ. και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που πήρε το χάλκινο μετάλλιο διανύοντας τα 35 χιλιόμετρα βάδην σε 2 ώρες 43 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, έγιναν δεκτοί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τόνισε: «Δεσμεύομαι με την ιδιότητα του υπουργού, αλλά και λόγω της προσωπικής γνωριμίας που έχω με την κ. Σακοράφα από το κοινοβούλιο, ότι θα είμαστε δίπλα σας, γι’ αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας στην Αντιγόνη, στον Μίλτο και στον ΣΕΓΑΣ για τη χαρά και την υπερηφάνεια. Σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά».

Σχετικά Άρθρα