Αττική: Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαραθώνα

 Αττική: Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαραθώνα

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής μετά από πτώση κεραυνών.

Στα σημεία επιχειρούν επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 16 πυροσβεστών από Κύπρο, ενώ επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Επιπρόσθετα παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς στο Γραμματικό.

Επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη περιοχή Καμπιά Χίου όπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ επιχείρησε και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ παρέχουν συνδρομή από αέρος 2 ελικόπτερα.

Τρεις εστίες φωτιάς σε Βαρνάβα, Καλέτζι και Γραμματικό ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου. Οι εστίες της φωτιάς είναι μία ανάμεσα από Γραμματικό και Βαρνάβα, η άλλη ανατολικά από το Γραμματικό προς Καλέτζι και μία στο Άνω Σούλι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση των φωτιών που καίνε χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια και χόρτα.

Συνολικά, στις τρεις εστίες επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Στις δυνάμεις συμμετέχουν Γάλλοι και Κύπριοι πυροσβέστες ενώ στην κατάσβεση επιχειρούν και εθελοντές πυροσβέστες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 9:05 το πρωί ενώ από την πυροσβεστική εικάζεται ότι οι φωτιές σε Βαρνάβα, Καλέτζι και Γραμματικό προκλήθηκαν λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Σχετικά Άρθρα