Πούτιν σε Wagner: “Ορκιστείτε πίστη ή αφοπλιστείτε”

 Πούτιν σε Wagner: “Ορκιστείτε πίστη ή αφοπλιστείτε”

Ο θάνατος του επικεφαλής της ομάδας “Βάγκνερ” Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις με τον Ρώσο πρόεδρο να προσπαθεί θέσει υπό τον έλεγχό του την μισθοφορική ομάδα.

Όρκο πίστης στη Ρωσία καλούνται να δώσουν όσοι πολεμούν στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και τα μέλη της ομάδας Wagner, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος μετά τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, στην πτώση του ιδιωτικού του αεροπλάνου, φαίνεται πως προσπαθεί να πάρει πλήρως τον έλεγχο της μισθοφορικής ομάδας και να αποτρέψει πιθανά φαινόμενα «ανταρσίας» από ορισμένους θύλακες στο εσωτερικό της.

Από πλευράς της Wagner, πάντως, δεν υπάρχει καμία αντίδραση για την ώρα. Ούτε έχει γίνει γνωστό το αν θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της σε Ουκρανία, Αφρική και Λευκορωσία. Στην Αφρική, άλλωστε, ήταν και ο τελευταίος σταθμός του Πριγκόζιν πριν σκοτωθεί στην πτώση του αεροσκάφους του.

“Ορκιστείτε, διαφορετικά αφοπλιστείτε. Ορκιστείτε αλλιώς θα μπείτε στη φυλακή” υπογραμμίζει ο Ουκρανός αναλυτής Πέτρο Μπουρκόβσκι στο ΒΒC ερμηνεύοντας την τελευταία δήλωση Πούτιν μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν.

Σχετικά Άρθρα