Παππάς: ”Η εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μία εσωκομματική διαδικασία”

 Παππάς: ”Η εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μία εσωκομματική διαδικασία”

Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Για την Παράταξη της Νίκης». Σε δήλωσή του αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «…δεν είναι μία εσωκομματική διαδικασία απλά. Είναι μία διαδικασία που αφορά την Ελληνική Δημοκρατία» η οποία θα πρέπει να γίνει συμμετοχική και πλατιά.

«Πρέπει όλο το κόμμα και όλοι οι συνυποψήφιοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρει η οργάνωσή μας, οι συμβατικές τεχνολογίες και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, τα νέα Μέσα Ενημέρωσης για να γίνει συμμετοχική και πλατιά αυτή η διαδικασία. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία εσωκομματική διαδικασία απλά.

Είναι μία διαδικασία που αφορά την Ελληνική Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής είναι παράγοντας του πολιτεύματος, είναι παράγοντας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε το σπίτι του κάθε προοδευτικού πολίτη. Είμαστε το κόμμα της Αριστερής Προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης που εκτείνεται από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο.

Για να πραγματώσουμε αυτόν τον ρόλο πρέπει να κάνουμε τα πάντα και εύχομαι να το δω να συμβαίνει αυτό τις επόμενες ημέρες για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. Έχουμε κάνει μια πρόταση για διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης θεωρώ ότι θα τελεσφορήσει, εκτός αν υπάρξουν ρητές αντιρρήσεις, και θα πρέπει βεβαίως να εντείνουμε και την καμπάνια μας για τη συμμετοχή του Αριστερού και προοδευτικού κόσμου στη διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν το Νομό Έβρου, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «μία καταστροφή η οποία κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Χαρακτήρισε τον Έβρο ως έναν κρίσιμο Νομό «που δεν πρέπει να είναι ένας απλώς ακριτικός Νομός πρέπει να ναι ο συνδετικός κρίκος της πατρίδας μας με όλη την ευρύτερη περιοχή. Για να τον παίξει αυτόν τον ρόλο πρέπει η Πολιτεία να τον ενισχύσει, να τον προστατέψει και να έχει τις κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι δεν θα ζούμε καταστροφές όπως αυτή που βίωσαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου τις περασμένες ημέρες».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά και δεν είναι θέμα απλά προστασίας του περιβάλλοντος αλλά θέμα δημόσιας υγείας. «Ο τρόπος που θα ζήσουμε εάν δεν αλλάξουμε τα πράγματα και δεν τα πάρουμε από την αρχή θα είναι πολύ χειρότερος από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. Κάτι λοιπόν πρέπει να κάνουμε, και λυπάμαι που το λέω, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δείξει ότι τίποτα δεν θέλει και δεν επιθυμεί να κάνει σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα