Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί… Πού αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Πτώση θερμοκρασίας

 Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί… Πού αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Πτώση θερμοκρασίας

Aπό τα ξημερώματα βρέχει σε πολλές περιοχές, της Αττικής γεγονός που βοήθησε τις φωτιές στην Πάρνηθα. Ο καιρός σήμερα Σάββατο αλλάζει με με βροχές, καταιγίδες αλλά ακόμα και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Ακόμα, τοπικοί όμβροι και καταιγίδες επίκεινται σε όλα τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Επίσης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά επίκεινται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Αναφορικά με τους ανέμους, στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τις μεσημβρινές ώρες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΑΝΑΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και, μέχρι το μεσημέρι, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και, από το απόγευμα, έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία, στο Ιόνιο, βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στη Θεσσαλία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το μεσημερι – απόγευμα στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια, μέχρι το μεσημέρι, έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση από το meteo.gr

Το Σάββατο (26/08) αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Υψηλή και – κατά τόπους – πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35-36, στην Ήπειρο από 18 έως 35-37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34-35 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

  • Στην Αττική, σύμφωνα με το meteo.gr, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και, τις θερμές ώρες της ημέρας, νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα