RIA: Στην Ρωσία ο Τούρκος ΥΠΕΞ – Στο επίκεντρο τα σιτηρά

 RIA: Στην Ρωσία ο Τούρκος ΥΠΕΞ – Στο επίκεντρο τα σιτηρά

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ημερομηνία της επίσκεψης ούτε άλλες λεπτομέρειες.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προσκαλέσει το ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί αυτό το μήνα την Τουρκία, όμως το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει πως ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, στη σύναψη της οποίας το περασμένο καλοκαίρι είχε βοηθήσει η Άγκυρα και η οποία επιτρέπει τις αποστολές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι δεν μπορούσε να εξαγάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί βάσει της συμφωνίας.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως επισημάνει το ενδιαφέρον της Αγκυρας να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία για την αναβίωση της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα