North Evia Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για voucher 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

 North Evia Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για voucher 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

Άνοιξε νωρίς το πρωί η πλατφόρμα του North Evia Pass στο vouchers.gov.gr για επιδότηση voucher έως 150 ευρώ για διακοπές στην Εύβοια. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις έως και την Τρίτη 29 Αυγούστου, με τους δικαιούχους των επιταγών διακοπών των 100 ευρώ και 150 ευρώ να προκύπτουν έπειτα από κλήρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα vouchers του north evia pass θα πρέπει αρχικά να πουν στην πλατφόρμα του vouchers.gov.gr.

Παρακάτω τα βήματα για σωστή αίτηση.

  • Ο δικαιούχος πραγματοποιεί είσοδο στην εφαρμογή, με τους κωδικούς taxisnet.
  • Εισάγει τα στοιχεία επικοινωνίας του. Email και αριθμό κινητού τηλεφώνου.
  • Δηλώνει υπεύθυνα ότι ο ίδιος και οι ωφελούμενοι αυτού δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
  • Δηλώνει υπεύθυνα ότι ο ίδιος και οι ωφελούμενοι αυτού δεν έχουν κύρια κατοικία την Εύβοια, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022, καθώς και ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Ο δικαιούχος καταχωρίζει επίσης το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Σημείωση: Κάθε κινητό ή/και email μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία και μόνον αίτηση.

Αίτηση για north evia pass χωρίς αίτηση στο gov.gr

Εάν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με το Ίντερνετ μπορεί να κάνει την αίτηση και μέσω ΚΕΠ.

Θα πρέπει να δώσει στον υπάλληλο το κινητό του τηλέφωνο και το email του.

Στη συνέχεια, προχωρά στη διαδικασία υποβολής της αίτησής του σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται και στον 1ο τρόπο.

North Evia Pass: Μέχρι πότε οι αιτήσεις στο gov.gr

Αίτηση μπορείτε να κάνετε από την Παρασκευή 25 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00.

Οι δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον Φορέα υλοποίησης μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών αιτήσεων τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ποιοι παίρνουν voucher 100 ευρώ και ποιοι 150 ευρώ

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και σε 150 ευρώ για όσου επιλέξουν ως προορισμό τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Σημείωση: Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Ποιοι οι δικαιούχοι του North Evia Pass

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανεξαρτήτως από το αν γίνει τελικά χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

γ) όσοι δικαιούχοι έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία την Εύβοια, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.

Σχετικά Άρθρα