Συγκλονίζει η μητέρα του Μιχάλη Κατσούρη: Να γελάς Μιχάλη, αυτό θέλω, να γελάς…

 Συγκλονίζει η μητέρα του Μιχάλη Κατσούρη: Να γελάς Μιχάλη, αυτό θέλω, να γελάς…

«Να γελάς Μιχάλη αυτό θέλω να γελάς…». Η μητέρα του Μιχάλη Κατσουρή, συγκλονίζει μιλώντας για τον γιο της που έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν ανενόχλητοι για να προκαλέσουν αιματηρά επεισόδια. Η μητέρα του Μιχάλη μίλησε για την παρουσία της στον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεπ και τα συναισθήματα που ένιωσε στο γήπεδο που τόσο πολύ λάτρευε ο γιος της. Η κυρία Κατερίνα ανάμεσα σε 32.000 θεατές που είδαν την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ με την μεγάλη ανατροπή στις καθυστερήσεις έψαχνε τον γιο της που έχασε τόσο άδοξα.

«Για το παιδί μου πήγα. Για το παιδί μου. Ποτέ δεν είχα πάει. Απλά μου έλεγε μαμά θα σε πάω μια μέρα να δεις το γήπεδο. Το κοίταγα απέναντι και νόμιζα είναι ζωντανό… γι’ αυτό πήγα. Να δω το παιδί απέναντι. Εκεί που καθόταν, εκεί που του άρεσε για την ομάδα του. Λες και μου έλεγε ‘μάνα εδώ είμαι’ και χειροκρότησα μια δόση για το παιδί μου, όταν μπήκε το γκολ…» περιγράφει η κα Κατερίνα στο Live News.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε ανάμεσα στο πλήθος με το βλέμμα της μάνας όμως παγωμένο και καρφωμένο στο κενό. «Μόνο που άκουγα ‘Μιχάλη ζεις’, τρελάθηκα λέω ‘το παιδί μου πώς το λατρεύουν όλοι εκεί’» λέει η κυρία Κατερίνα. «Ήθελε να μπει μέσα. Να νιώσει πως ένιωθε το παιδί της. Τον αισθανόταν κοντά…», σχολίασε συγγενής του Μιχάλη.

Η μέρα τη δολοφονίας του Μιχάλη

«Εκείνη την ημέρα το παιδί μου ήρθε από τη δουλειά, έφαγε, ξάπλωσε και πήγε για έναν καφέ. Γιατί πήγαινε με τους φίλους του. Ήταν 19:30 όταν έφυγε και μετά δεν τον ξαναείδα». Εκείνη κοιμήθηκε ήσυχη, θεωρώντας ότι ο Μιχάλης ήταν ασφαλής με φίλους του, όμως το τηλέφωνό της χτύπησε ξαφνικά μέσα στη νύχτα.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του αδερφού του Μιχάλη, Γιώργος. «4 παρά 20 με παίρνει ο ξάδελφος μου». « Μου λέει ‘ο αδελφός σου έχει χτυπήσει σοβαρά. Έλα κατευθείαν κάτω Αθήνα’».

Η μητέρα του Μιχάλη περιγράφει και εκείνη τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ της : «Ήρθε η αδελφή μου και μου λέει έλα λίγο στην αυλή να σου πω κάτι». «Παγώνω στην καρέκλα και της λέω μην συνεχίζεις. Πάγωσε η καρδιά μου. Κάτι ένιωσα εκείνη την ώρα».

Οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να πουν στην κυρία Κατερίνα πως το παιδί της είναι νεκρό. «Πού να κοιμηθώ με μια φωτογραφία πάω γύρω – γύρω. Μου λέει ο αδελφός του, θα πέσεις κάτω».

«Πώς κοιμάται; Πώς κοιμάται η συνείδηση του που μου έσφαξε το παιδί μου. Αυτός δεν έχει μάνα, δεν έχει αδέλφια;», αναρωτιέται η μητέρα του Μιχάλη για τον δολοφόνο του γιου της.

Με τις φωτογραφίες στο εικονοστάσι

Αναζητώντας ακόμα απαντήσεις για το πώς και το γιατί κάποιος αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της, η κυρία Κατερίνα περνά τις περισσότερες ώρες στο εικονοστάσι που ο ίδιος ο Μιχάλης είχε φτιάξει μέσα στο σπίτι τους.

«Εδώ έκανε τον σταυρό του. Προσκύναγε. Γιατί έχω χάσει τη μάνα μου χρόνια τώρα και τώρα να βάλω το παιδί εδώ μέσα. Πήγα εδώ στην Αγία Τριάδα δίπλα στο περίπτερο εκεί στη Φιλαδέλφεια και μου είπε «δεν ξέρετε τι παιδί είχατε. Δεν ξέρατε. Θα πέρναγε να ανάψει το κερί, μιλάγαμε. Άφηνε κάτι για την εκκλησία και μετά θα πήγαινε στο γήπεδο…Δεν ξέρετε τίποτα». Και συμπληρώνει: «Να τον προστατεύει ο Θεούλης και να γελάει… Να γελάς Μιχάλη αυτό θέλω να γελάς…».

Σχετικά Άρθρα