Αυλώνας: Τι βρέθηκε στην κατοχή του 45χρονου δικηγόρου που συνελήφθη για εμπρησμό (εικόνες)

 Αυλώνας: Τι βρέθηκε στην κατοχή του 45χρονου δικηγόρου που συνελήφθη για εμπρησμό (εικόνες)

Ψάχνουν στο κινητό του τις διαδρομές και τα στίγματα που έχουν καταγραφεί, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει βάλει κι άλλες φωτιές. Πρόκειται για τον 45χρονο πρώην δικηγόρο, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (24.05.23) για εμπρησμό στον Αυλώνα. Στο σπίτι του 45χρονου που συνελήφθη για εμπρησμό βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρα και προσανάμματα, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ότι ο συγκεκριμένος άντρας κινούνταν με το ασήμι αυτοκίνητο στα σημεία της περιοχής του Αυλώνα, που σήμερα το πρωί ξέσπασαν φωτιές.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει να λαμβάνει και την φαρμακευτική του αγωγή.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις, που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Σε αυτό το πλαίσιο δράσης σήμερα στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής – από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς – έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που «χτένισαν» την περιοχή.

Μόνο την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σχετικά Άρθρα