Έβρος: Χρήστες των social media καταρρίπτουν την φασιστική προπαγάνδα για μετανάστες – “εμπρηστές” – Τα στοιχεία (εικόνες)

 Έβρος: Χρήστες των social media καταρρίπτουν την φασιστική προπαγάνδα για μετανάστες – “εμπρηστές” – Τα στοιχεία (εικόνες)

Το σενάριο των μεταναστών «εμπρηστών» και ειδικά το «άλλοθι» του ακροδεξιού που κάνοντας τον αυτόκλητο «σερίφη» απήγαγε και κρατούσε κλειδωμένους σε ένα τρέιλερ μετανάστες, τους οποίους μάλιστα αποκαλούσε «κομμάτια» καταρρέει καθώς νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται στο φως. Σε αυτό το σενάριο περί μεταναστών που βάζουν φωτιές στον Έβρο στήθηκε ακόμη και προσπάθεια για πογκρόμ και φασιστοειδή οργάνωναν «πολιτοφυλακές» δήθεν για προστασία.

Στον απαγωγέα των μεταναστών που διαφήμιζε τα «κατορθώματά» του στο διαδίκτυο και σε δύο ακόμη συνεργούς του ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες της αρπαγής με ρατσιστικό κίνητρο από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση σε κίνδυνο.

Ταυτόχρονα, βασιζόμενη σε δικές τους μαρτυρίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε κακουργηματική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βάρος των 13 μεταναστών.

Δικηγόρος του «σερίφη» υπερασπίστηκε τον πελάτη του λέγοντας ότι οι μετανάστες οπλοφορούσαν και προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά δίπλα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Όμως η παρατηρητικότητα κάποιων χρηστών του Twitter είναι αρκετή για να δείξει ότι πρόκειται για σκευωρία. Παρουσιάζουν φωτογραφίες που ανέβασαν ακροδεξιοί στα social media και δείχνουν κάποιους μετανάστες που κρατούσε ο αυτόκλητος «σερίφης» στο δάσος μαζί με γυναίκες και μωρά.

Δηλαδή, οι φασίστες θέλουν να πείσουν τους πολίτες του Έβρου και τους Έλληνες γενικά, ότι οικογένειες με γυναικόπαιδα έρχονται από το Πακιστάν, σε ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι για να βάλουν όλοι μαζί φωτιά, όχι στο δάσος, αλλά δίπλα στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα