Φωτιά στη Δαδιά: Φαίνεται πως ξεκίνησε από το σημείο όπου βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι μετανάστες

 Φωτιά στη Δαδιά: Φαίνεται πως ξεκίνησε από το σημείο όπου βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι μετανάστες

Τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που έκαψε ξανά το δάσος της Δαδιάς, και συνεχίζει να καίει για πέμπτη ημέρα σε όλο το νότιο μέρος του Έβρου, αναζητούν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ. Οι έρευνες, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο όπου βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι 18 μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι μετανάστες εικάζεται ότι άναψαν φωτιά είτε για να ζεσταθούν, είτε το πιθανότερο για να μαγειρέψουν. Η φωτιά τους ξέφυγε, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά η πυρκαγιά τους κύκλωσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Το συμπέρασμα των Αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο βρήκαν μία μικρή εστία φωτιάς, ξύλα και μαγειρικά σκεύη με υπολείμματα φαγητού.

Εκτιμούν, συνεπώς, πως η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Άβαντα και έκαψε μέρος του δάσους της Δαδιάς, είχε αρχικό σημείο εκείνο στο οποίο βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι 18 μετανάστες, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και είναι κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική διότι εάν δείτε πώς εξελίσσονταν οι φωτιές ήταν σαν κάποιος περπατούσε και να τις έβαζε από τον κεντρικό Έβρο προς την Αλεξανδρούπολη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σχετικά Άρθρα