Στυλιανίδης: Συνδέει τις φωτιές στην Ροδόπη με τις μεταναστευτικές ροές

 Στυλιανίδης: Συνδέει τις φωτιές στην Ροδόπη με τις μεταναστευτικές ροές

Τη θεωρία περί “σύνδεσης” των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών σε Ροδόπη και Έβρο με την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας έσπευσε να αναπαραγάγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, την ώρα που παρατηρούνται ανησυχητικά φαινόμενα έξαρσης της ρατσιστικής βίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, τα οποία προκάλεσαν και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε:

«Πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

Σχετικά Άρθρα