Μενίδι: Δεν φεύγει ο κόσμος – “Αν καεί το σπίτι μας, θα καούμε κι εμείς”

 Μενίδι: Δεν φεύγει ο κόσμος  – “Αν καεί το σπίτι μας, θα καούμε κι εμείς”

Σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι του Μενιδίου οι οποίοι βλέπουν τη φωτιά που μαίνεται από χτες, Τρίτη (22/8) στην Πάρνηθα να πλησιάζει στα σπίτια τους. Πολλοί ήταν όσοι έμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα και αγωνιούν για το τι τελικά θα συμβεί. «Είμαστε όλη τη νύχτα στο πόδι γιατί είναι κατοικημένη περιοχή. Στην ουσία συνορεύει με το βουνό. Και ποιος θα γλιτώσει το σπίτι του κόσμου, εάν φύγει;» επεσήμανε κάτοικος της περιοχής μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23/8) στο MEGA.

«Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες στο βουνό. Φοβόμαστε ότι θα μπει στην κατοικημένη περιοχή» δήλωσε.

«Φυσικά ένα θέμα είναι και το βουνό, γιατί και ο φυσικός πλούτος περιουσιακό στοιχείο είναι, και μάλιστα δημόσιο», συμπλήρωσε.

Το MEGA βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην Πάρνηθα και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση του ανεξέλεγκτου μετώπου στην Πάρνηθα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έμειναν πίσω για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής.

«Ας είναι καλά η Πυροσβεστική. Τα παιδιά έτρεχαν σαν τρελοί, μπράβο τους, συγχαρητήρια. Έρχονταν συνεχώς αλλαγές του αέρα, ροπές τρελές και κάποια στιγμή γύρισε απότομα, γύρισε τα πεύκα και δεν τα έκαψε. Τέτοια η ταχύτητά της… Οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί για να σώσουν τις περιουσίες τους, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

Άλλος κάτοικος εξήγησε τους λόγους που δεν εκκένωσε την περιοχή κι έμεινε πίσω να παλέψει με το πύρινο μέτωπο.

«Δεν έχω πουθενά αλλού να πάω. Τι να κάνεις, εάν δεν το προστατέψεις ή το φυλάξεις; Που να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν καεί το σπίτι θα καούμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τρόπος… Αν φύγω τι θα γίνει; Εδώ μπορώ να το προφυλάξω. Αν φύγω, τελείωσε», δήλωσε.

Κι άλλος κάτοικος επέλεξε να μείνει πίσω, αφού πρώτα απομάκρυνε τα ζώα του από τη φλεγόμενη περιοχή. «Θα αφήσεις την περιουσία σου; Μολών λαβέ λες με τη φωτιά», δήλωσε στο MEGA.

Σχετικά Άρθρα