Αρχηγός Πυροσβεστικής: Οι χειρότερες συνθήκες που έχω ζήσει, στα 32 χρόνια υπηρεσίας μου

 Αρχηγός Πυροσβεστικής: Οι χειρότερες συνθήκες που έχω ζήσει, στα 32 χρόνια υπηρεσίας μου

Όλο το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε γενική επιφυλακή, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Πουρνάρας. Δήλωσε ότι στην αρχή της περιόδου, περίπου 50-60 πυρκαγιές ξεσπούσαν καθημερινά, των οποίων οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στέφθηκαν με επιτυχία. Παρόλα αυτά, η ιδιαίτερη ξηροθερμική περίοδος που ακολούθησε, σε συνδυασμό με τον παρατεταμένο καύσωνα και την εποχή των μελτεμιών, δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

“Οι πυρκαγιές παρουσιάζουν μία εξαιρετική δριμύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και το βράδυ η ένταση των ανέμων είναι 6-7 μποφόρ και ριπές 8-10 μποφόρ, 85 χλμ την ώρα” δήλωσε. Υπογράμμισε ότι το ΠΣ είναι από τις λίγες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά, ίσως και σε διεθνές επίπεδο, που επιχειρεί ακόμη και το βράδυ, με αυτοθυσία.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι στα 32 χρόνια υπηρεσίας του στο σώμα δεν έχει βιώσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες.

Όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη (22/8) στη Μονή Κλειστών και σήμερα έχει επεκταθεί και κατακαίει την Πάρνηθα είπε: “Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε 11:56 και στις 12.:01 βρισκόταν πάνω από την πυρκαγιά εναέριο μέσο, το οποίο επιχειρούσε στον Ασπρόπυργο. Και μετά από 2 λεπτά άλλα 4 αεροπλάνα ήταν πάνω από την πυρκαγιά. Παρόλα αυτά η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις”.

“Υπάρχουν αναφορές σε Ρόδο και Έβρο που οι πυρκαγιές ξεπέρασαν αντιπυρικές ζώνες ως και 200 μέτρων. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, ο αγώνας θα συνεχιστεί”.

Σχετικά Άρθρα