ΑΕΚ: Αγώνας χωρίς αύριο για τους ομίλους του Champions League στην “OPAP Arena” την Τετάρτη – Έχασε 1-0 στο Βέλγιο από την Αντβερπ (vid)

 ΑΕΚ: Αγώνας χωρίς αύριο για τους ομίλους του Champions League στην “OPAP Arena” την Τετάρτη – Έχασε 1-0 στο Βέλγιο από την Αντβερπ (vid)

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έδειξαν ότι αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, μπορούν να κάνουν την ανατροπή στην «καυτή» «OPAP Arena», την επόμενη Τετάρτη (30/8) απέναντι στην Αντβερπ η οποία κέρδισε 1-0 στο Βέλγιο για τα play off του Champions League. Η ελληνική ομάδα είχε τις στιγμές της, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν «καθαρό» μυαλό για να αμυνθούν σωστά και να πάρουν τη νίκη, η οποία τους δίνει προβάδισμα για την πρόκριση.

Η ΑΕΚ, η οποία είδε στο πλευρό της περίπου 1000 οπαδούς της, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι είχε κακές αντιδράσεις στην άμυνα, ενώ δεν ήταν αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε. Κάπως έτσι η «Ένωση» έχασε από τους μαχητικούς Βέλγους, αλλά δεν… χάθηκε!

Αγωνία επικρατεί για τον Λιβάι Γκαρσία, καθώς αποχώρησε τραυματίας κι ενώ όσο έπαιξε ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 50ο λεπτό, λόγω απευθείας κόκκινης του Μπατάιγ.

Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν κακή συμπεριφορά στην άμυνα στο ξεκίνημα του αγώνα και δέχθηκε με ευκολία την κάθετη του Βερμίρεν για τον Γιάνσεν, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Λιβάι Γκαρσία να έχει τρεις καλές στιγμές, ωστόσο στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Πόνσε πήρε τη θέση του κι έκανε ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα», μετά την επιστροφή του στην ομάδα.

Πέρα από τις ευκαιρίες του Γκαρσία, η «Ένωση» είχε άλλη μια πολύ καλή στιγμή με τον Πινέδα, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμη μια ευκαιρία. Ο Χατζισαφί έκανε το πλάγιο σουτ, μετά από εξαιρετική συνεργασία, αλλά ο Μπουτέζ έκανε ξανά την επέμβαση.

  • Στο 50ο λεπτό, ο Μπατάιγ έκανε ένα πολύ σκληρό τάκλιν με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς κι είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Από εκεί και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή της Αντβέρπ, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν «καθαρές» ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση, ενώ η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα, προσπαθώντας να βρει κάποιο «ρήγμα» στην αντίπαλη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα