Τσακαλώτος για τους νεκρούς μετανάστες στη Δαδιά: “Κακή κυβέρνηση, ανήμπορο κράτος”

 Τσακαλώτος για τους νεκρούς μετανάστες στη Δαδιά: “Κακή κυβέρνηση, ανήμπορο κράτος”

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή την είδηση του θανάτου των 18 απανθρακωμένων ανθρώπων που εντοπίστηκαν στη Δαδιά. Ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο μάλιστα για προσπάθεια υποβάθμισης του θλιβερού συμβάντος.

Η ανάρτηση Τσακαλώτου:

«Και ήρθε το μακάβριο εύρημα των απανθρακωμένων ανθρώπων στη Δαδιά, για να καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα περί μηδενικών ανθρώπινων απωλειών. Ήρθε η αποτρόπαια εικόνα για να τινάξει στον αέρα την απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών και ολιγωριών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όσο κι αν η έμφαση στην προέλευση των νεκρών –«παράτυποι μετανάστες» ονομάζονται στη δημόσια σφαίρα, χρησιμοποιείται εκ του πονηρού, για να υποβαθμίσει το μέγεθος της απώλειας.

Γιατί είναι αυτή η τραγική απώλεια που, σε συνδυασμό με τις ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής καταστροφές, έρχεται να εμπεδώσει την εικόνα μιας αναποτελεσματικής, μιας κακής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους. Είναι αυτή η εικόνα που επιβεβαιώνει ότι ζούμε μια ακόμα χρεοκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που δεν σέβεται το περιβάλλον, αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών, λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο.Νεοφιλελεύθερες πολιτικές με καταστροφικά αποτελέσματα. Αποφάσεις, όπως η υποβάθμιση των υπηρεσιών περιβάλλοντος, η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών, η υποχρηματοδότηση, η μη επίλυση προβλημάτων καταπάτησης και δόμησης εντός των δασών, που έρχονται να διογκώσουν προβλήματα που σήμερα –εν μέσω και κλιματικής κρίσης– μοιάζουν να γιγαντώνονται.

Και ένα επιτελικό κράτος που θάφτηκε στις στάχτες και τα αποκαΐδια που καλύπτουν τη χώρα από τη μία άκρη ως την άλλη.Σε κλίμα βαθιάς οδύνης για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στο περιβάλλον, στις περιουσίες, στα ζώα, επαναλαμβάνω την πρότασή μου για κατάθεση στη Βουλή –κάθε Μάρτιο/Απρίλιο– ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα προβλέπει συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο και θα αξιολογείται κάθε φθινόπωρο, με βάση τα αποτελέσματα.Η σκέψη όλων μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε όσους δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες».

Σχετικά Άρθρα