Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στη Φθιώτιδα – Η φωτιά απειλεί οικισμούς – Μήνυμα 112 και τρομακτικά βίντεο

 Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στη Φθιώτιδα – Η φωτιά απειλεί οικισμούς – Μήνυμα 112 και τρομακτικά βίντεο

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Βίτολη, που βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου να παραμένουν σε ετοιμότητα για εκκένωση.  Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μακρακώμης, όπου η φωτιά έχει επεκταθεί σε πολλά χιλιόμετρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλές περιοχές. Παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Στις 7:15 το απόγευμα οι κάτοικοι του χωριού Βίτολη κοντά στη Μακρακώμη έλαβαν μήνυμα από το 112 να παραμένουν σε ετοιμότητα, λόγω της επικινδυνότητας της μεγάλης φωτιάς.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, παραμείνετε σε ετοιμότητα.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Σε πρώτο χρόνο – σημειώνει το LamiaReport – έχουν σωθεί πολλές αποθήκες και στάνες, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει όσο η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη και στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Δείτε από τη φωτιά στο χωριό Βίτολη Μακρακώμης:

Η φωτιά άρχισε στη 1:15 το μεσημέρι στο ύψος των φαναριών της Μακρακώμης στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου και γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες Μακρακώμης και Λαμίας, ενώ πολύτιμη βοήθεια δίνουν και οι υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Συγκινητική και η προσπάθεια των εθελοντών κατοίκων που με ό,τι μέσο διαθέτουν, ακόμη και με κλαριά επεμβαίνουν για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κάψουν καλλιέργειες ή αποθήκες.

Από την πτώση στύλων της ΔΕΗ που κάηκαν στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές από τη Μακρακώμη και πάνω.

Εξακολουθεί και παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος των φαναριών και συγκεκριμένα:

Από το 33,5 χιλιόμετρο έως το 34ο χλμ. (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και από το 35ο χλμ. (κόμβος Παλαιοβράχας) έως το 30ό χλμ. (Σπερχειάδα).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές κατευθύνσεις.

Σχετικά Άρθρα