Οι φλόγες μια ανάσα από το νοσοκομείο – Καρέ καρέ η εκκένωση στην Αλεξανδρούπολη – Βίντεο από το πλοίο όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς (vid)

 Οι φλόγες μια ανάσα από το νοσοκομείο – Καρέ καρέ η εκκένωση στην Αλεξανδρούπολη – Βίντεο  από το πλοίο όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς (vid)

Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς η φωτιά έφθασε λίγα μέτρα από το κτίριο. Συνδράμουν, συνολικά, 30 ασθενοφόρα από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη καθώς και επιπλέον, 3 στρατιωτικά υπό το συντονισμό του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ). Σύμφωνα με την ΕΡΤ συνολικά 90 ασθενεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς είναι υπεράνθρωπη.

Στη διάθεση των Αρχών είναι το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο πλέον φιλοξενούνται 90 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Βάσει του σχεδίου έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς με φορεία προς το ΓΝ Κομοτηνής.

Στις 3 τα ξημερώματα ακολούθησε η διακομιδή άλλων 26 ατόμων με φορείο.

Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία εκκένωσης το βράδυ της Δευτέρας:

alexandroupoli-ekkenwsi-__1_
alexandroupoli-ekkenwsi-__2_
alexandroupoli-ekkenwsi-__3_
alex1
alex2

Σχετικά Άρθρα