Δαδιά: Εντοπίστηκαν και άλλες απανθρακωμένες σοροί – Ανάμεσά τους 2 παιδιά – Πιθανώς πρόκειται για μετανάστες

 Δαδιά: Εντοπίστηκαν και άλλες απανθρακωμένες σοροί – Ανάμεσά τους 2 παιδιά –  Πιθανώς πρόκειται για μετανάστες

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό ακόμη 9 απανθρακωμένων σορών, εκτός των 18 μεταναστών που βρέθηκαν νωρίτερα στο δάσος της Δαδιάς. Άλλοι 9 απανθρακωμένοι άνθρωποι βρέθηκαν νωρίτερα στο δάσος της Δαδιάς. Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί άλλες 18 απανθρακωμένες σοροί.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στο δάσος από την πυρκαγιά.

Γιάννης Αρτοποιός- Εκπρόσωπος πυροσβεστικής- “Εντοπίστηκαν 18 σοροί στο δάσος της Δαδιάς”

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε στις 15:30 ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός. Ο κ. Αρτοποιός ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα, υπογράμμισε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες.

Δυο παιδάκια ανάμεσα στους απανθρακωμένους

Δύο παιδάκια είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και εικάζεται ότι είναι μετανάστες, αφού δεν έχει δηλωθεί κανένας αγνοούμενος στην περιοχή.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης» λέει ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης που εξέτασε μακροσκοπικά τις σορούς.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Σχετικά Άρθρα