Αρτοποιός: Από τον Μάιο έως τώρα έχουμε 472 πυρκαγιές γύρω από τον Ασπρόπυργο

 Αρτοποιός: Από τον Μάιο έως τώρα έχουμε 472 πυρκαγιές γύρω από τον Ασπρόπυργο

Θλίψη προκαλούν τα στοιχεία για τα πύρινα μέτωπα που έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες στον Ασπρόπυργο. Από 1ης Μαΐου έως τώρα έχουν ξεσπάσει 472 φωτιές μόνο στον Ασπρόπυργο, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ. Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι η σημερινή είναι μία πολύ δύσκολη μέρα με ακραίες συνθήκες.

«Έχουμε ξαναπεί ότι αυτές οι ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το που ξεκίνησε η δύσκολη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, ουσιαστικά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι έχουμε περιοχές και δίκτυ επικινδυνότητας κατηγορίας 5, όπως είναι η Αττική, η Εύβοια.

Σήμερα, μετά από αυτές τις περιοχές, καθώς επίσης και τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα και την Κορινθία, έχουμε το ξέσπασμα ουσιαστικά πολύ δύσκολων δασικών πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, έχουμε από το πρωί την έναρξη σε τρία διαφορετικά μέτωπα στη Δυτική Αττική, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Είναι μια περιοχή η οποία έχει απασχολήσει κατά κόρον το τελευταίο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα θα σας αναφέρω περισσότερα από 472 συμβάντα δασικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε περιοχές γύρω από τον Ασπρόπυργο. Από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουμε περισσότερα από 472 καταγεγραμμένα συμβάντα».

Ο κ. Αρτοποιός μίλησε δε για μία πρωτόγνωρη κατάσταση: «Σήμερα οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο των επιχειρήσεων από αέρος και από επίγειες δυνάμεις. Είναι πυρκαγιές οι οποίες γιγαντώνονται μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Γι αυτό λοιπόν τον λόγο, όπως έχετε δει, έχουν εκδοθεί πολλά μηνύματα και του 112 και στην περιοχή της Αττικής, όπως επίσης και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ούτως ώστε να καταλάβει ο κόσμος την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από ορισμένες περιοχές οι οποίες θα διατρέξουν κίνδυνο και μάλιστα οι πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε αυτές περιοχές έχουν άμεσο κίνδυνο εγκλωβισμού. Αυτό είναι το μέγεθος της κατάστασης σοβαρότητας κατάστασης που υπάρχει.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη, έχει ακραία καιρικά συμβάντα, ακραίες καιρικές συνθήκες και απαιτούνται έκτακτα μέτρα, όπως αυτό το οποίο έγινε χθες στην εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Μια ακραία συνθήκη εκεί υπήρχε λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας καπνού η οποία προέκυψε από το χώρο της πυρκαγιάς, θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα αναπνευστικής φύσεως».

Σχετικά Άρθρα