Ιός του Δυτικού Νείλου: 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα

 Ιός του Δυτικού Νείλου: 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου επιτήρησης για το 2023 έως και σήμερα, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 58 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ο συνολικός αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους ανέρχεται σε οκτώ -συγκριτικά με τέσσερις την προηγούμενη εβδομάδα- τη στιγμή που καταγράφηκαν επιπλέον 18 νέα περιστατικά.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου επιτήρησης για το 2023 έως και σήμερα, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 58 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 49 περιστατικά παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εννέα κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν καθόλου εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Όσοι έχασαν τη μάχη με τον ιό ήταν άνω των 64 ετών, με διάμεση ηλικία θανόντων τα 85 έτη. Από το σύνολο των 58 κρουσμάτων, δε νοσηλεύτηκαν τα πέντε, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Εξιτήριο έχουν λάβει 34 άτομα και συνεχίζουν να νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων οι πέντε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ένας σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Τα περισσότερα περιστατικά έχουν δηλωθεί από τον δήμο Καρδίτσας. Ως επηρεαζόμενες περιοχές, για τις οποίες έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του αίματος στις αιμοδοσίες, ορίζονται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι εξής:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:

  • Δήμος Ηράκλειας
  • Δήμος Σιντικής
  • Δήμος Σερρών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

  • Δήμος Νέστου
  • Δήμος Παγγαίου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:

  • Δήμος Δοξάτου
  • Δήμος Δράμας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:

  • Δήμος Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα