Φον ντερ Λάιεν από Αθήνα: Πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας πιο κοντά μας και γρήγορα

 Φον ντερ Λάιεν από Αθήνα: Πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας πιο κοντά μας και γρήγορα

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων και των εταίρων μας» στα ανατολικά της ΕΕ και στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δίνοντας το “παρών” στην Αθήνα μαζί με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζει «πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα».

«Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια μεταξύ των περιοχών μας» καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται πως στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα παρακαθίσει στο δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατόπιν πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό θα είναι παρόντες οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στον ηγετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, η οποία καθίσταται ακόμη πιο σημαντική στο νέο περιβάλλον προκλήσεων που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα