Ερντογάν: “Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις ενάντια στα όσια και ιερά μας, να μην λυπούνται”

 Ερντογάν: “Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις ενάντια στα όσια και ιερά μας, να μην λυπούνται”

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την ψήφιση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική Εθνοσυνέλευση άφησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά το ταξίδι της επιστροφής από την Ουγγαρία ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί πως αν συνεχιστούν στην Σουηδία ενέργειες όπως το κάψιμο του Κορανίου, ίσως δεν ψηφίσει η τουρκική Εθνοσυνέλευση την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποστέλλονται στο Κοινοβούλιο και ότι η διαδικασία περνάει γρήγορα στο Κοινοβούλιο είναι ευθέως ανάλογο με την τήρηση των υποσχέσεων της Σουηδίας. Το Κοινοβούλιο μας θα αποφασίσει για το θέμα αυτό. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα συζητηθεί το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο και στις επιτροπές μας και πόσος χρόνος θα χρειαστεί.

Πρώτα απ’ όλα, η Σουηδία πρέπει να προστατεύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης. Αν δεν προστατεύσουν τους δρόμους της Στοκχόλμης, αν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις εναντίον των αγίων και των ιερών μας, δεν πρέπει να λυπούνται…

Φυσικά, η Λαϊκή Συμμαχία έχει κάποιες δικές της αρχές. Δεν θα κάνω κανένα βήμα χωρίς να τα συζητήσω όλα αυτά με τον Ντεβλέτ Μπέι και τους άλλους φίλους μας. Θα κάνουμε τις διαπραγματεύσεις μας και μετά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» ανέφερε ο Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα