Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Εσπευσμένα στο σημείο ο Υφυπουργός Υγείας – Και δεύτερος νεκρός – Απανθρακωμένος άνδρας στη Λευκίμμη (vid)

 Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Εσπευσμένα στο σημείο ο Υφυπουργός Υγείας – Και δεύτερος νεκρός – Απανθρακωμένος άνδρας στη Λευκίμμη (vid)

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση με τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) στην Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμμης, στον Έβρο. Οι τεράστιες φλόγες καίνε την «καρδιά» του πάρκου, τον στενό πυρήνα όπου είναι και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πουλιών στον Έβρο. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της ιστοσελίδα Evros-News είναι απόκοσμες. Οι καπνοί έχουν σκεπάσει ακόμα και τον ήλιο και μοιάζει σαν να έχει νυχτώσει από το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό Μέσο, φαίνεται πως το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει πέσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, που δοκιμάζεται για τρίτη ημέρα πολύ σκληρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή της Γκίμπρενας, ένας μοναδικός βιότοπος, να υφίσταται τεράστιες ζημιές.

Προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του γενικού νοσοκομείου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχιουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Αρτοποιός: Σε ετοιμότητα για την προληπτική εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το evros-news, οι φλόγες που έκαιγαν στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. σε μήκος χιλιομέτρων, άρχισαν να απειλούν αρχικά και να μπαίνουν στα χωριά. Στον Άβαντα παρά τις αντιπυρικές ζώνες και τις προσπάθεις των πυροσβεστών, η φωτιά μπήκε το βράδυ μέσα στο χωριό.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Παλαγία και Κίρκη, που βρίσκονται κοντά σε περιοχές, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά.

Με ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στην πλατεία της Παλαγίας στα λεωφορεία, απ’ όπου μεταφέρθηγκαν προς Αλεξανδρούπολη.

Αναφορές για απανθρακωμένο άνδρα στην περιοχή της Λευκίμμης

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Evros-Νews και όπως ανέφερε η ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές ότι βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης από όπου πέρασε η φωτιά, κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ.

Εικάζεται ότι πρόκειται για κάποιον μετανάστη που κινούταν στην περιοχή, μαζί με δεκάδες άλλους. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο γεγονός ενημερώθηκε και η Αστυνομία .

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά οι κάτοικοι εντόπισαν και ακινητοποίησαν 17 μετανάστες και στη συνέχεια η Αστυνομία βρήκε άλλους 14 και τους συνέλαβε όλους. Ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις, με τον αριθμό τους να φτάνει τους 35.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουν καεί στις περιοχές όπου μαίνονται οι φωτιές και άλλοι άνθρωποι, οι οι οποίοι πιθανό να εγκλωβίστηκαν στην περιοχή όπου ξέσπασε και επεκτάθηκε το πύρινο μέτωπο.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Δαδιά Έβρου:

Σχετικά Άρθρα