Αλεξανδρούπολη: Με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους οι κάτοικοι τη νύχτα

 Αλεξανδρούπολη: Με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους οι κάτοικοι τη νύχτα

Μία δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι έδωσαν τη δική τους «μάχη» κατά της φωτιάς με κουβάδες και λάστιχα. Με το φως της ημέρας τη Δευτέρα είναι εμφανής η οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε καθώς η πύρινη λαίλαπα έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις. Το MEGA και ο δημοσιογράφος Θεολόγος Ηλιού βρέθηκαν το πρωί σήμερα στο χωριό Νίψα και κατέγραψαν την καταστροφή που άφησε πίσω της το πέρασμα της φωτιάς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» οι κάτοικοι όλη τη νύχτα πάλευαν να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κανένα σπίτι του χωριού δεν έχει καεί, παρά μόνο κάποιες αποθήκες. Χθες, Κυριακή, στο Δωρικό οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις και έσωσαν τα σπίτια τους την τελευταία στιγμή. Οι πύρινες φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών τους και οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σβήσουν τη φωτιά με δικά τους μέσα, ενώ προσπάθησαν να την περιορίσουν με κλαδιά δέντρων.

Το συνεργείο του MEGA εγκλωβίστηκε από τις πύρινες φλόγες στην περιοχή Λάκκα, κοντά στο χωριό Απαλό, μαζί με κτηνοτρόφους της περιοχής στο μαντρί τους. Χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, ωστόσο όπως σημείωσε ο Θεολόγος Ηλιού τα ζώα που βρίσκονταν στο μαντρί δεν κατάφεραν να σωθούν.

Σχετικά Άρθρα