Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα με 40αρια σε αρκετές περιοχές

 Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα με 40αρια σε αρκετές περιοχές

Αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Κυριακή 20/8 σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Πως αναμένεται να κυμανθεί ο καιρός την επόμενη εβδομάδα και η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενω από βδομάδα τοπικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν.40 βαθμούς. 
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Οι προγνώσεις των επόμενων ημερών

Κυριακή 20/8

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 34 με 36 και στα ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 21/8

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 22/8

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 23/8

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η.μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 36 με 38  βαθμούς Κελσίου.

Η χθεσινή ημέρα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Σχετικά Άρθρα