Market Pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα – Οι πληρωμές και οι νέοι δικαιούχοι

 Market Pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα – Οι πληρωμές και οι νέοι δικαιούχοι

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr που αφορά το νέο κύκλο του προγράμματος Market Pass. Αιτήσεις από νέους δικαιούχους, δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον νέο γύρο του Market Pass, που αφορά στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, καθώς η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr θα ανοίξει ξανά για την υποβολή αιτήσεων από νέους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως όλα δείχνουν, η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου μιας και ρόλο για τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν, θα παίξουν οι φορολογικές δηλώσεις 2023, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για το Market Pass τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν ίδια, ήτοι έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος και 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Επίσης, ίδια διατηρούνται και τα περιουσιακά κριτήρια: Μέχρι 250.000 ευρώ ο άγαμος και 400.000 ευρώ ο έγγαμος.

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση – Πότε η πληρωμή

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει σε μία δόση μέσα στον Οκτώβριο είτε μέσω ψηφιακής κάρτας είτε μέσω πίστωσης στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Επισημαίνεται ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr θα ανοίξει πάλι για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση είτε επειδή έχασαν την προθεσμία, είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα). Αν λάμβαναν τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Τα ποσά του Market Pass

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών.

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα