ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Συναγερμός μετά το φιάσκο και τη δολοφονία του Μιχάλη – “Δρακόντεια” τα μέτρα της Αστυνομίας

 ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Συναγερμός μετά το φιάσκο και τη δολοφονία του Μιχάλη – “Δρακόντεια” τα μέτρα της Αστυνομίας

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα στον αποψινό αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών σε πάρα πολλά σημεία της Αθήνας, πέραν του περιβάλλοντος χώρου της “OPAP Arena”. Εξονυχιστικοί έλεγχοι, drone και ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

“Φρούριο” θα θυμίζει η Αθήνα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 13 ημέρες μετά τη φονική επιδρομή στο γήπεδο Αγία Σοφία με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σχεδιάστηκαν και θα εφαρμοστούν στη σκιά της εσωτερικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις ευθύνες βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ελέγχονται για το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν έδρασαν ανενόχλητοι παρά τις προειδοποιήσεις για την άφιξή τους στην Αθήνα.

Η αντίδραση της Αστυνομίας το βράδυ της 7ης Αυγούστου ήταν ένα τεράστιο “χτύπημα” στην εικόνα της, με το χαρακτηρισμό φιάσκο να “πληγώνει” το Σώμα. Για τα στελέχη της Αστυνομίας αποτελεί “στοίχημα” τα μέτρα να είναι υποδειγματικά στον επαναληπτικό αγώνα. Άλλωστε, όπως λένε αρμόδιες πηγές, τα “φώτα” θα βρίσκονται στην Αθήνα και κάθε τυχόν λάθος θα σχολιαστεί σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος των αξιωματικών που εκπόνησαν το σχέδιο ασφαλείας είναι το βαρύ κλίμα στους κόλπους του Σώματος να μην επηρεάσει την επιχειρησιακή του λειτουργία. Το σύνολο των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επιφυλακή. Χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο δρόμο από υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, η ΥΜΕΤ, η ΟΠΚΕ, η ομάδα Δράση, η ομάδα ΔΙΑΣ και η Κρατική Ασφάλεια.

Άντρες με πολιτικά θα βρίσκονται από νωρίς σε κομβικά σημεία συγκέντρωσης οπαδών, προκειμένου να ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο, ενώ στον αττικό ουρανό θα πετούν ελικόπτερα και drones της ΕΛ.ΑΣ. που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του αρχηγείου. Στα επιχειρησιακά κέντρα θα βρίσκεται το σύνολο των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών που είτε έμμεσα είτε άμεσα είναι αρμόδιοι για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αστυνομικές δυνάμεις να είναι διακριτικές (για να μην προκληθούν επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ) και ταυτόχρονα σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνουν όλες οι μετακινήσεις της ομάδας. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει πρόβλεψη προκειμένου οι μετακινήσεις της κροατικής αποστολής να περιοριστούν στο ελάχιστο και να γίνουν μόνο όσες είναι απολύτως απαραίτητες. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να προσπαθήσουν κάποιοι θερμόαιμοι να κινηθούν απειλητικά εναντίον των Κροατών.

Το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο στις τάξεις των οπαδών, ενώ δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φοβούνται ότι στο μέλλον μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο αίματος.

Σχετικά Άρθρα