Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

 Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Oριοθετήθηκε από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά, στο Άγιοn Όρος. Με την από αέρος συνδρομή δυνάμεων πυρόσβεσης από δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη οι δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Άγιον Όρος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πλέον αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες φωτιές, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Οι φλόγες δεν απειλούν μονές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά του Αγίου Όρους, ενώ κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 Α/Φ.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η Κερασιά είναι μια περιοχή στη νοτιοανατολική ακτή του Αγίου Όρους, στις παρυφές του Άθωνα με πυκνή δασική βλάστηση. Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, παρά μόνο διασικοί δρόμοι, ενώ είναι αραιοκατοικημένη, με λιγοστά, διάσπαρτα κελλιά και σκήτες.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, στην περιοχή βρίσκονται πολλοί προσκυνητές λόγω της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα. Ήδη από χθες έγινε έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του όρους Άθω να επιστρέψουν στις μονές όπου φιλοξενούνται.

Σχετικά Άρθρα