Στόλτενμπεργκ: ”Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας”

 Στόλτενμπεργκ: ”Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας”

Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν τους όρους μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της συμμαχίας είναι να τους υποστηρίξει.

Οι εσωτερικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ σχετικά με το πώς θα τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν μέχρι την επίτευξη ειρήνης, σημείωσε.

Ο Πούτιν υποτίμησε το ΝΑΤΟ

Παράλληλα τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει υποτιμήσει το ΝΑΤΟ και επανέλαβε ότι η συμμαχία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία μέχρι να νικήσει στον πόλεμο.

Σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση, ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο, ωστόσο, διευκρίνισε πως εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα.

Η αναδίπλωση του προσωπάρχη του Στόλτενμπεργκ

Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων του προσωπάρχη του, Στίαν Γένσεν, ο οποίος δήλωσε δημοσίως την Τρίτη, ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Γένσεν ζήτησε συγγνώμη και προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τα σχόλιά του την αμέσως επόμενη ημέρα, χθες Τετάρτη. Είχαν μεσολαβήσει οργισμένες αντιδράσεις στο Κίεβο.

Σχετικά Άρθρα