Στις φλόγες ο Καναδάς: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη πόλη του Βορρά λόγω εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών

 Στις φλόγες ο Καναδάς: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη πόλη του Βορρά λόγω εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών

Οι κάτοικοι της Γέλοουναϊφ διατάχθηκαν χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από αυτήν ως αύριο Παρασκευή, καθώς η μεγαλύτερη πόλη στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά απειλείται εξαιτίας της εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Δυστυχώς, η κατάσταση ως προς τις δασικές πυρκαγιές πήρε τροπή προς το χειρότερο (…) δυτικά της Γέλοουναϊφ» και πλέον εγείρεται «αληθινή απειλή» για τους πολίτες, τόνισε ο Σέιν Τόμσον, υπουργός Περιβάλλοντος στα Βορειοδυτικά Εδάφη, διατάσσοντας την εκκένωση της πόλης 20.000 κατοίκων ως αύριο το μεσημέρι.

Χθες, τα Βορειοδυτικά Εδάφη κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι κάτοικοι σε απομονωμένες κοινότητες στο βόρειο τμήμα του Καναδά απομακρύνθηκαν με αεροπλάνα. Συγκεκριμένα, περίπου 168.000 άνθρωπο αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις κατοικίες.

Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης που κατέχει ο Καναδάς, η χώρα θερμαίνεται γρηγορότερα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια πλήττεται από ακραία μετεωρολογικά φαίνομενα, τα οποία εντείνονται λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα