Η Κομισιόν θα εξετάσει τον Σεπτέμβριο την ένταξή της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

 Η Κομισιόν θα εξετάσει τον Σεπτέμβριο την ένταξή της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εξετάσει την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα κριθεί από τα αποτελέσματα της χώρας αναφορικά με την εκπλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Τα αποτελέσματα αυτά θα αξιολογηθούν από ξένη αποστολή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ολλανδίας και της Αυστρίας, σύμφωνα με το μέσο Novini.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Καλίν Στοϊάνοφ έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Επίτροπο Εσωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον και τον Ολλανδό υπουργό Μετανάστευσης και Άσυλου Έρικ βαν ντερ Μπουργκ.

Κατά τις διμερείς συναντήσεις αυτές, ο υπουργός ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει αναλάβει η Βουλγαρία προκειμένου να εκπληρώσει τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έκθεση για το κράτος δικαίου.

Το πιο σημαντικό είναι να λάβει η Βουλγαρία τη συμφωνία της Ολλανδίας.

Ο υπουργός Βαν ντεν Μπουργκ ανέφερε ότι παρόλο που η ολλανδική κυβέρνηση είναι προσωρινή, υπάρχουν προσδοκίες ότι θα έχει την εντολή να εργαστεί σε θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος Σένγκεν. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την επιθυμία του για αποστολή στη Βουλγαρία, που είναι και επιθυμία της βουλγαρικής πλευράς και τον συντονισμό θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, μια αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουλγαρία για να πραγματοποιήσει επιτόπια επιθεώρηση και να συνομιλήσει με Βούλγαρους εμπειρογνώμονες.

Σχετικά Άρθρα