Σύσκεψη με UEFA και Big 4 στο Μαξίμου – Το μήνυμα Μητσοτάκη και η σημασία της παρουσίας Τσέφεριν – Τι θα ζητήσει από τις ομάδες

 Σύσκεψη με UEFA και Big 4 στο Μαξίμου – Το μήνυμα Μητσοτάκη και η σημασία της παρουσίας Τσέφεριν – Τι θα ζητήσει από τις ομάδες

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα συναντηθεί σήμερα στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν.      Στη συνέχεια στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

«Οι ΠΑΕ πρέπει να είναι συμμέτοχες στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου», αναφέρει κυβερνητική πηγή στο protothema.gr περιγράφοντας τον στόχο της συνάντησης, στην οποία από κυβερνητικής πλευράς θα μετέχουν παράλληλα και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Όπως προσθέτουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το πλαίσιο που υπάρχει και διέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι επαρκές και αυστηρό, αρκεί, όμως, να εφαρμόζεται στο ακέραιο, κάτι που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί χωρίς τη σύμπραξη των ομάδων.

Βεβαίως, όσοι συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για αδικήματα αθλητικής βίας θα πέσουν στη «μέγγενη» της αναθεώρησης των άρθρων 99 και 100 του Π.Κ. που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις ανοίξει η Βουλή, προκειμένου ακόμα και για αδικήματα με μικρότερη ποινή, ο παραβάτης να εκτίει ένα μέρος αυτής στη φυλακή. Πρόκειται για την παρέμβαση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους εμπρηστές δασών, πλην όμως η γενική αναθεώρηση του άρθρου θα πιάσει και παραβάτες άλλων κατηγοριών.

ΚλείσιμοΣύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κεντρικός στόχος είναι να υπάρξει ένα κλίμα καταλλαγής και νηνεμίας για να αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς παρατράγουδα, κάτι που προφανώς επιδιώκει και η UEFA. Το αν μπορούν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, παράλληλα, είναι μια δεύτερη συζήτηση, ενώ ο κ. Τσέφεριν θα δει το απόγευμα και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα