Μητσοτάκης: “Κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος των οργανωμένων – Ένας σύνδεσμος σε κάθε ομάδα”

 Μητσοτάκης: “Κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος των οργανωμένων – Ένας σύνδεσμος σε κάθε ομάδα”

Tα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το κλείσιμο όλων των λεσχών οργανωμένων οπαδών, καθώς και τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην ΕΛ.ΑΣ των ελέγχων των οπαδών στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τζέφεριν, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εγκληματικές συμμορίες, οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη διοργανώνοντας επιδρομές θανάτου και συμπλήρωσε ότι δυστυχώς η στάση των Συλλόγων δεν προωθεί μια κουλτούρα συνύπαρξης και συμβιβασμού.

Στόχος μας είναι η αποτροπή της βίας και πρέπει να οργανώσουμε πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση των οπαδικών εκτροπών, τόνισε.

Η πολιτεία συνέχισε, εξετάζει μέτρα για την αντιμετώπισή τους και επισήμανε πως δεν θα πετύχουν αν δεν υπάρχει στήριξη και των ιδιοκτητών ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι έχουν χρέος τόσο εντός του γηπέδου αλλά και έξω από το γήπεδο.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» σημείωσε και απαντώντας στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Κροατίας για τους Κροάτες χούλιγκαν υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν.

Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν, θα υπάρχει ένας σύνδεσμος από την κάθε ΠΑΕ, ανακοίνωσε.

Η Αστυνομία θα κάνει ουσιαστικό έλεγχο στις θύρες που υπάρχει πρόβλημα, μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στις αστυνομικές αρχές. Συμφώνησαν και οι τέσσερις ΠΑΕ, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Τζέφεριν και των αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ από πλευράς ιδιοκτητών ΠΑΕ οι κ.κ  Ευάγγελος ΜαρινάκηςΓιάννης ΑλαφούζοςΔημήτρης Μελισσανίδης, και ο  εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αρτούρ Νταβιντιάν.

Ο πρωθυπουργός είχε πριν τη σύσκεψη και κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA που διήρκησε μισή ώρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχετικά Άρθρα